International Paint lanserer B-Free Explore

Del dette innlegget

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir båteiere en enestående ytelse gjennom flere sesonger og bidrar til å redusere miljøpåvirkningen.

B-Free® Explore er det første produktet i en ny serie med dedikerte biocidfrie bunnstoff under B-Free-banneret. En enkel løsning for båtfolk som står overfor oppdaterte forskrifter som betyr at de ikke lenger kan benytte tradisjonelt selvpolerende bunnstoff, så vel som de som ønsker å konvertere av miljømessige hensyn.


Den spesialutviklede, unike silikon-polymerteknologien resulterer i et usedvanlig glatt skrog. Denne kontrollerer begroing ved å hindre at mikro- og makroorganismer som rur, slim og alger danner sterke bindinger mot skroget. Begroing som fester seg kan tørkes bort for hånd eller med høytrykksspyling. Resultatet er en reduksjon i friksjon og motstand, noe som sparer drivstoff og forbedrer ytelsen.

Resultatet av et langt utviklingsløp og omfattende testing, er B-Free Explore. Teknologien er utviklet av International Paint og er tilpasset behovet til båtfolk i fritidsbåtmarkedet.

Les mer om forskjellen på tradisjonelt selvpolerende bunnstoff og foul release coating her

Påføring direkte på eksisterende bunnstoff
B-Free Explore-systemet kan påføres nye skrog eller direkte på eksisterende bunnstoff, uten behov for fjerning av det eksisterende bunnstoffet. Dette gjør det enkelt for båteiere å oppgradere til den nye teknologien, da den kan brukes på alle typer og størrelser av båter, inkludert aluminium, GRP, stål og tre.

B-Free Explore-systemet består av B-Free konverteringsprimer, en to-pack primer/sealer for overmaling av eksisterende bunnstoff i god stand, en to-pack primer Tie-Coat og B-Free Explore Topcoat.

Farger
B-Free Explore er tilgjengelig i rødt, marineblått og svart sammen med en super-hvit farge som ikke lider av misfargingen som er vanlig med tradisjonelt selvpolerende bunnstoff.

I forbindelse med lanseringen av B-Free Explore, filmet International Paint en how-to-video for gjør-det-selv påføring i Drammen, Norge. En ny helelektrisk Hydrolift E-22 fikk påført en super-hvit farge, og en Kaasbøll 660 fikk påført konverteringsprimer på toppen av gammelt bunnstoff, før det ble påført primer og et svart toppstrøk.

Hvordan påføre B-Free Explore på et eksisterende bunnstoff

Lær mer om B-Free Explore på International Paint sin hjemmeside

Slik påfører du B-Free Explore på en ny båt eller rent, sandblåst skrog


Jemma Lampkin, global kommersiell direktør for AkzoNobel Yacht Coatings Division
kommenterer:

«Båteiere blir mer bevisste på innvirkningen de har på miljøet, men de krever fortsatt teknologier som leverer begroingskontroll med høy ytelse.

Vårt revolusjonerende, nye begroingskontroll-bunnstoff B-Free Explore gir en enestående løsning for begge disse utfordringene.

Den banebrytende teknologien, som lar båteiere enkelt fjerne begroing, viser den rastløse innovasjonsånden som har vært hjørnesteinen i vårt International®-merke i over 140 år.

Til syvende og sist lar innovasjonene i hjertet av B-Free Explore båteiere fokusere mer på det som virkelig betyr noe for dem: å være ute på sjøen.»

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer og lær mer om prosjektene våre

Mer å utforske

International Paint lanserer B-Free Explore

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir fritidsbåteiere enestående flersesongytelse som hjelper dem å redusere miljøpåvirkningen.

Les mer »

Vil du lære mer om oss? 

Send oss en melding og hold kontakten

nb_NONorwegian

Følg vår utvikling!

Få siste nytt og prosjektoppdateringer.

Vil du bli med i testbåtgruppen?

2022

Toxiclean

Et plug and play avløpsbehandlingssystem for havner og marinaer

Kontakt oss

Kontakt oss

Ta kontakt!