Den er elektrisk!

Del dette innlegget

Vollen Marina ble opplyst i helgen, og kickstartet Norges første elbåtkonferanse noensinne. La oss bare si – det grønne skiftet rammer vår bransje!

Mer enn 20 utstillere deltok på det tre dager lange arrangementet, alt fra båtprodusenter, motor- og batteriprodusenter til turselskaper og aktører som er ansvarlige for å aktivere elektrisk infrastruktur. Alle bedrifter med et felles mål om å gjøre grønn båtliv tilgjengelig for publikum.

Fordeler med elektriske båter

Vi fikk sjansen til å teste noen av de elektriske båtene, og det første som slo oss var hvor stille båtene går sammenlignet med vanlige motorer som går på fossilt brensel. Bonseye, et eventturselskap lokalisert i Geirangerfjorden får besøkende fra hele verden som ønsker å nyte det vakre landskapet rundt fjorden, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Da de byttet ut RIB-ene og ble helt elektriske, klarte de det mer guiding kl høyere hastigheter på grunn av mindre støy fra motorer etter at de elektrifiserte flåten. De opplevde også at turistene var veldig glade for å oppleve naturen uten å sette et massivt karbonavtrykk.

Candela C-8 – elektrisk båt med folier

Candela er en svensk båtprodusent som nettopp nå lanserte en helt ny modell. Ifølge administrerende direktør Gustav Hasselskog er også besparelsene på service- og vedlikeholdskostnader ved å eie en elektrisk båt betydelige. Et sentralt element i Candelas design er folien, som lar båten fly over vann. Dette øker igjen effektiviteten og gir lengre rekkevidde.

Og sist men ikke minst, den mest åpenbare fordelen som alle elektriske båtfolk er enige om, er å oppnå 0-utslipp til luft.

Hvordan passer Fjord Tech inn i blandingen?

Elektrifisering av båter er et viktig tiltak for å oppnå målet om 0-utslipp over vannlinjen. Imidlertid er utslippsreduksjoner til luft bare halve problemet. Gjør båtlivet grønnere, inkluderer også 0-utslipp under vannlinjen. Og et spørsmål som dukker opp er: hva er en elektrisk båt uten et superglatt og rent skrog? For å maksimere hver KwH er disse båtene avhengige av optimal skrogytelse. Dette kan oppnås ved å konvertere til et miljøvennlig FRC-belegg, slik som Intersleek 1100-SR. Langtidsholdbare og giftfrie belegg, raskere skrog og null utslipp til sjø.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer og lær mer om prosjektene våre

Mer å utforske

International Paint lanserer B-Free Explore

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir fritidsbåteiere enestående flersesongytelse som hjelper dem å redusere miljøpåvirkningen.

Les mer »

Vil du lære mer om oss? 

Send oss en melding og hold kontakten

nb_NONorwegian

Følg vår utvikling!

Få siste nytt og prosjektoppdateringer.

Vil du bli med i testbåtgruppen?

2022

Toxiclean

Et plug and play avløpsbehandlingssystem for havner og marinaer

Kontakt oss

Kontakt oss

Ta kontakt!