Politiske samtaler på havna

Del dette innlegget

Etter å ha deltatt på den årlige politiske festivalen i Arendal, har Stortingspresidenten, Tone Wilhemsen Trøen svingte innom Vollen Marina for å møte oss og snakke om entreprenørskap, utslippsutfordringer i fritidsbåtlivet og politiske virkemidler som brukes for å fremme bærekraftige løsninger og adferd.

Solen skinte da vi ga Trøen en omvisning i våre utviklingsprosjekter FastTrack og ToxiClean. Vi ser frem til å invitere deg tilbake og holde deg oppdatert på utviklingen vår!

Her er de viktigste takeawayene vi vil at politikere skal forplikte seg til:

  • Gjør det attraktivt og gunstig for marinaer og båteiere å velge og investere i løsninger som muliggjør 0-utslipp under vannlinjen. For en båteier betyr det å konvertere til et ikke-giftig belegg. For en marina betyr det å investere i en godkjent avløpsrenseløsning som umiddelbart vil sette en stopper for utslipp fra årlig skrogvedlikehold på land.
  • Gjør det ulovlig å dumpe avløpsvann fra årlig skrogvedlikehold på land direkte i havet uten å gå gjennom en godkjent avløpsvannbehandling. Et sandfilter er ikke nok til å stoppe verken tungmetaller, eller mikroplast fra skrogmaling.
  • Sverige har hatt en pinne- og gulrotmekanisme på plass i 10 år allerede gjennom deres LOVA-bidrag. Det er på tide at Norge – «The Ocean Nation» legger pengene sine der munnen er, og blir en grønn leder på dette feltet. En dristig og klar beskjed fra regjeringen vil drivstoffinnovasjon.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer og lær mer om prosjektene våre

Mer å utforske

International Paint lanserer B-Free Explore

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir fritidsbåteiere enestående flersesongytelse som hjelper dem å redusere miljøpåvirkningen.

Les mer »

Vil du lære mer om oss? 

Send oss en melding og hold kontakten

nb_NONorwegian

Følg vår utvikling!

Få siste nytt og prosjektoppdateringer.

Vil du bli med i testbåtgruppen?

2022

Toxiclean

Et plug and play avløpsbehandlingssystem for havner og marinaer

Kontakt oss

Kontakt oss

Ta kontakt!