Løse miljøutfordringer i båtbransjen

Del dette innlegget

Høytrykksspyling av båter på land er en langvarig praksis, og nødvendig for å forberede skroget for nytt bunnstoff. Utfordringen er imidlertid at avløpsvannet inneholder giftstoffer og mikroplast som er skadelig for miljøet og helsen til de som utfører jobben. Fjord Tech skal løse denne sylteagurken, og februar markerer starten på pilotprosjektet «ToxiClean» i Oslofjorden.

Vår industrielle partner, FoU-institusjonen AquateamCowi har nå startet innledende laboratorietester og forberedelser til utvikling av Pilotenheten som skal plasseres i Blommenholm Marina på slutten av denne sesongen. Systemet vil gjennomgå testing og tuning til høsten under den årlige båthalingen.

Bygget med nyskapende teknologi og et mål om å tilby markedet en plug-and-play-løsning for avløpsvannbehandling med lite vedlikehold, tillater ToxiClean både stasjonær eller mobil bruk.

Blommenholm Marina ønsker å være en frontløper for grønne løsninger, og vi er glade for å ha Losen her i vår egen havn.

John Phillip Dahlström, MD Blommenholm Båtklubb

Pilotprosjektet ToxiClean er finansiert gjennom en blanding av offentlige og private bidrag og investeringer, hvor Innovasjon Norge spiller en vesentlig rolle. Prosjektet er også finansiert av Næringsmannens miljøfond. Systemet vil være kommersielt tilgjengelig våren 2022.

Få et tilbud nå

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer og lær mer om prosjektene våre

Mer å utforske

International Paint lanserer B-Free Explore

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir fritidsbåteiere enestående flersesongytelse som hjelper dem å redusere miljøpåvirkningen.

Les mer »

Vil du lære mer om oss? 

Send oss en melding og hold kontakten

nb_NONorwegian

Følg vår utvikling!

Få siste nytt og prosjektoppdateringer.

Vil du bli med i testbåtgruppen?

2022

Toxiclean

Et plug and play avløpsbehandlingssystem for havner og marinaer

Kontakt oss

Kontakt oss

Ta kontakt!