TOXICLEAN

Vi tar ansvar for en renere Oslofjord

THE CLEAN HULL PROJECT

En ny epoke med et bærekraftig båtliv

I kombinasjon med giftfritt foul release bunnstoff, vil vår skrogvaskteknologi forandre den globale båtindustrien. Med mange års erfaring på kommersielle skip, introduseres disse fremskrittene til fritidsbåtmarkedet, og vil gjøre båtlivet enklere og bedre.

PROSJEKTINFO

Foul release bunnstoff kontra tradisjonelt bunnstoff

Foul release bunnstoff kontra selvpolerende bunnstoff

I kjølvannet av økende ESG-press innen den maritime næringen er trenden klar: selvpolerende bunnstoff er under lupen og kan være gjenstand for utfasing, for å nå målet om 0-utslipp. Som et resultat av dette, går proaktive båteiere nå over til giftfrie alternativer som foul release bunnstoff for å ligge i forkant av regelverket.

Les mer »

International Paint lanserer B-Free Explore

International Paint har nettopp lansert B-Free® Explore – et revolusjonerende, neste generasjons biocidfritt begroingssystem. Det gir fritidsbåteiere enestående flersesongytelse som hjelper dem å redusere miljøpåvirkningen.

Les mer »

MOTTA PROSJEKTOPPDATERINGER

Kutter kostnader for båteiere

Miljøvennlig foul release bunnstoff har vist seg å ikke bare gi høyere topphastighet, men også redusert drivstofforbruk. Samtidig reduseres behovet for årlig vedlikehold og medfølgende kostnader. Nyere studier bekrefter også at foul release bunnstoff overgår tradisjonelt bunnstoff.

Skrogvask i vann, med høytrykk

Vår børsteløse teknologi er optimalisert for skrog påført foul release bunnstoff, hvilket sikrer et rent skrog – når det passer båteieren. 

Påføring av foul release bunnstoff

30 fremoverlente båteiere deltok i foul release-testene gjennom 2021 og 2022. Sjekk ut bildene fra da båtene ble konvertert fra tradisjonelt- til foul release bunnstoff. 

Inspeksjon og vasketester

Alle testbåtene ble grundig inspisert i løpet av sesongen, og vasket for hånd med klut. Se hvor lett begroingen faller av skroget. Dette lover godt for vårt utviklingsløp av børsteløs skrogvask i vann. 

TA KONTAKT

nb_NONorwegian

Følg vår utvikling!

Få siste nytt og prosjektoppdateringer.

Vil du bli med i testbåtgruppen?

2022

Toxiclean

Et plug and play avløpsbehandlingssystem for havner og marinaer

Kontakt oss

Kontakt oss

Ta kontakt!